شرکت در آزمون آنلاین علوم تجربی هشتم - فصل نهم : الکتریسیته | آزمون شماره 28102
1-
در شکل زیر دو کره فلزی با یکدیگر در تماساند و جسمی در نقطه A قرار دارد، این جسم . . . است. (پایههای هر دو کره، عایق هستند.)
2-
با توجه به شکل زیر، دو کره فلزی خنثای A و B با یکدیگر در تماس هستند. یک میله پلاستیکی را که به پارچه پشمی مالش دادهایم، به کره A نزدیک میکنیم و بعد از آن، دو کره را از هم جدا کرده و کره B را به سطح زمین متصل میکنیم. در آخرین مرحله میله پلاستیکی را از کره A دور میکنیم. پس از مرحله آخر بار الکتریکی کره A و B بهترتیب از راست به چپ چگونه است؟
3-
اگر مطابق شکل زیر، یک کره فلزی خنثی را که روی پایه نارسانایی قرار دارد، مطابق شکل زیر به آونگی (آونگ الکتریکی) فلزی بارداری نزدیک کنیم، چه اتفاقی میافتد؟ (بار الکتریکی آونگ خیلی کم نیست و دست ما نیز با آونگ برخوردی ندارد. اگر آونگ جذب کره شود، با آن تماس پیدا میکند.)
4-
در مدار الکتریکی شکل زیر، اگر با بستن کلید، عددی که آمپرسنج نشان میدهد 2/5 آمپر باشد، عددی که ولتسنج نشان میدهد، چند ولت خواهد بود؟ (R نشاندهنده مقاومت است و از سایر مقاومتها بهجز R صرفنظر کنید.)
5- یک ميلة شیشهای را با پارچة ابریشمی مالش میدهیم و به کلاهک الکتروسکوپ خنثی نزدیک میکنیم. بار ورقههای الکتروسکوپ با کدام گزینه برابر است؟