شرکت در آزمون آنلاین
شیمی 1
-
عنصرها چگونه پدید آمدند؟
| آزمون شماره 327
1- چند مورد از مطالب زیر نادرست است؟ 1) درصد فراوانی فراوانترین عنصر سازندۀ سیارۀ زمین برخلاف سیارۀ مشتری، کمتر از %50 است. 2) عنصری که رتبة فراوانی آن در دو سیارۀ مشتری و زمین یکسان است، در جدول تناوبی همدوره با عنصری است که میتواند به صورت مولکول گازی زردرنگ و دو اتمی دیده شود. 3) سفر طولانی و تاریخی دو فضاپیما وویجر 1 و 2 در سال 1977 میلادی برای شناخت بیشتر خورشید صورت گرفت. 4) ترکیب حاصل از فراوانترین فلز سیارة زمین و فراوانترین نافلز آن، ترکیبی یونی بوده که به ازای تشکیل هر مول از آن، 6 مول الکترون جابهجا شده است. (ظرفیت بالاتر فلز را در نظر بگیرید)
2- تفاوت فراوانی میان کدام دو عنصر در سیارة زمین بیشتر است؟
3- کدام گزینه نادرست است؟
4- اگر در یک واکنش هستهای2mgماده به انرژی تبدیل شود، انرژی حاصل از این واکنش چند برابر انرژی است که برای ذوب کردن 1 تن آهن به کار میرود؟ (انرژی لازم برای ذوب شدن 1 گرم آهن 247 ژول است.)
5- در کدام گزینه، پاسخ پرسشهای الف و ب درست و پاسخ پرسشهای ج و د نادرست است؟ (N=14,O=16g.mol−1) الف) در بین کل عنصرهای شناخته شده، به تقریب چند درصد آنها عنصرهایی طبیعی هستند؟ ب) در یک نمونۀ طبیعی از عنصر هیدروژن، کمترین درصد فراوانی مربوط به کدام ایزوتوپ است؟ ج) دوربین موبایل قادر است طول موج پرتوهای تولید شده در کنترل تلویزیون را چه تغییری دهد؟ د) شمار مولکولها در 8 گرم گاز اکسیژن، چند برابر شمار اتمها در14 گرم نیتروژن است؟