شرکت در آزمون آنلاین فیزیک 1 (رشته ریاضی) - انبساط حجمی | آزمون شماره 3116
1-
قطر یک کره از جنس A در دمای $۲۰{}^\circ C$ برابر $۱۰\,cm$ است. یک حلقه نیز از جنس B در همان دما دارای قطر داخلی ۸ سانتیمتر است. اگر دمای حلقه و کره به یک اندازه و بهطور یکنواخت افزایش یابد، حداقل در چه دمایی کره میتواند از حلقه عبور نماید؟
$({{\alpha }_{A}}={{۱۰}^{-۲}}\,,\,{{\alpha }_{B}}=۱۵\times {{۱۰}^{-۳}})$
2-
هرگاه کره فلزی به شعاع $۲۰\,cm$ را بطور یکنواخت گرم کنیم چگالی آن$۰/۳$ درصد تغییر میکند در این حالت شعاع کره فلزی چند سانتی متر میباشد؟
3-
به کره مسی و توپُر A به شعاع R مقدار ${{Q}_{A}}$ گرما میدهیم. به کرۀ توخالی مسی B که شعاع خارجی آن R و شعاع داخلی آن $\frac{R}{۲}$ است مقدار ${{Q}_{B}}$ گرما میدهیم. نسبت $\frac{{{Q}_{A}}}{{{Q}_{B}}}$ چقدر باشد تا تغییر حجم کرۀ A برابر با تغییر حجم فلز به کار رفته در کرۀ B باشد.
4- ظرفی به حجم یک لیتر پر از مایعی به ضریب انبساط حجمی $\beta = 8 \times {10^{ - 4}}\,{K^{ - 1}}$ است. اگر دمای مایع و ظرف را $50^\circ \,C$ کاهش دهیم، چند سانتیمتر مکعب از حجم ظرف خالی میماند؟ $({\alpha _{{\rm{\'y o\"E}}}} = 2 \times {10^{ - 6}}\,{K^{ - 1}})$
5- کرة مسی A توپر و دارای شعاع R و کرة مسی B با شعاع خارجی R دارای حفرهای کروی به شعاع $\frac{R}{2}$ است. دمای اولیة هر دو کره برابر است. به هر دو کره گرمای یکسانی میدهیم، افزایش حجم کرة A، $\Delta {V_A}$ و افزایش حجم ظاهری کرة B را $\Delta {V_B}$ مینامیم. در این صورت $\frac{{\Delta {V_B}}}{{\Delta {V_A}}}$ کدام گزینه خواهد شد؟