پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات

شرکت در آزمون آنلاین شیمی 3 - اکسایش و کاهش، اکسنده و کاهنده | آزمون شماره 1270

1- چند مورد از عبارت‌های زیر درست هستند؟ الف) مجموع عدد اکسایش اتم‌های کربن در گلوکز $({C_6}{H_{12}}{O_6})$، استیک اسید $(C{H_3}COOH)$ و متیل متانوات $(H - \mathop {\mathop C\limits_{||} }\limits_O \, - O - C{H_3})$ یکسان است. ب) در واکنش ترمیت فلز آلومینیم نقش کاهنده و $F{e^{2 + }}$ نقش اکسنده را دارد. $(Al + F{e_2}{O_3} \to A{l_2}{O_3} + Fe)$ ج) شمار جفت الکترون‌های پیوندی و همچنین عدد اکسایش اتم مرکزی در یون‌های فسفات و نیترات یکسان است. د) واکنش پودر آلومینیم با سدیم هیدروکسید در حضور ${H_2}O$، از نوع اکسایش ـ کاهش است.

2- چه تعداد از موارد زیر درست هستند؟ الف) اکسیژن نافلزی فعال است که با فلزاتی مانند طلا و پلاتین واکنش نمی‌دهد. ب) در واکنش اکسیژن و روی، روی با از دست دادن 2 الکترون کاهش یافته و از لایه‌های الکترونی آن کاسته می‌شود. ج) در یک واکنش «اکسایش ـ کاهش» در اثر انتقال الکترون، گونه‌های اکسایش و کاهش یافته همواره به آرایش هشتایی پایدار گاز نجیب نمی‌رسند. د) در واکنش فلزها و نافلزها، فلزها اغلب کاهنده بوده و با دادن الکترون به نافلزها سبب اکسایش آنها می‌شوند.

3- با قرار دادن تیغه‌ای از جنس روی در محلول مس (II) سولفات، فراورده‌ها ........... هستند و سطح انرژی آنها ........... از واکنش دهنده‌ها است و با انتقال چهار مول الکترون ........... گرم فلز تولید می‌شود. $(Cu = 56\,\,,\,\,Zn = 64\,:g.mo{l^{ - 1}})$

4- نافلز با گرفتن یک یا چند الکترون ......... یافته و به آنیون تبدیل می‌شوند از این رو نافلزها .........، ......... هستند.

5- با توجه به شکل زیر، چند مورد از مطالب زیر درست هستند؟                                                   از نور سفید رنگ ایجاد شده در این واکنش، در گذشته به عنوان منبع نور عکاسی استفاده می‌شد.                                                   در این واکنش، گونة B در نقش اکسنده است که با گرفتن ${e^ - }$ از گونة A، اتم‌های آن کاهش می‌دهد.                                                 نیم‌واکنش کاهش این واکنش به صورت ${O_2}(g) + 4{e^ - } \to 2{O^{2 - }}(g)$ است.                                                                در این واکنش D کاتیون منیزیم است و در ترکیب یونی حاصل، هر دو یون به آرایش یک گاز نجیب رسیده‌اند.  

جست و جو
پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات