شرکت در آزمون آنلاین اقتصاد دهم - درس هفتم: تجارت بینالملل | آزمون شماره 26657
1-
الف) مصرفکنندگان یک کشور در صورت عدم صادرات کالا به خارج و به دست نیاوردن ارز حاصل از آن، مجبور به انجام چه اقدامی میشوند؟ ب) اصل «مزیت نسبی» چیست و اگر به آن توجه نشود، چه نتایجی به بار میآید؟
2-
کدامیک از موارد زیر درست است؟
الف) تفاوت شغل «بازاریاب» و «بازرگان» این است که فقط «بازرگان» به خرید محصول در مراکز تولید و فروش آن در مناطق مصرف بینالمللی میپردازد و این وظیفهی «بازاریاب» نیست.
ب) «فراهم کردن امکان تأمین کلیهی نیازها در داخل»، «متنوع کردن کالاهای وارداتی» و «متنوع کردن کالاهای صادراتی» از راههای نزدیک شدن کشور به استقلال اقتصادی است.
پ) پس از جنگ جهانی دوم ضرورت داشت که مقررات و قوانینی جهانی وضع شود و همچنین نهادهایی برای نظارت بر امور اقتصادی و مالی مانند OTW و NAESA و FMI تأسیس شوند.
ت) اصل ۹۲ قانون اساسی در رابطه با تأمین اجتماعی و اصلهای ۱۵ تا ۵۵ در رابطه با امور مالی و دولت است و اصل ۸۴ به عدالت منطقهای و استانی اشاره دارد.
3-
کدام گزینه به ترتیب مبین پاسخ درست و کامل سؤالات زیر است؟
الف) در چه وضعیتی، مصرفکنندگان یک کشور مجبور میشوند بخشی از درآمدهای خود را برای خرید کالاهای مصرفی خارجی به تولیدکنندگان خارجی بپردازند؟
ب) چه عاملی سبب دور شدن کشور از وضعیت استقلال اقتصادی است؟
ج) دولت، شهرداریها و شرکتهای دولتی و خصوصی به منظور تأمین اعتبار طرحهای عمرانی کشور، چه اوراقی را منتشر میکنند؟
د) قیمت سرمایه که به صاحبان آن تعلق میگیرد، چیست؟
4-
کدام عبارت به دلیل کاهش هزینههای تجارت به درستی اشاره کرده است و کدام سازمانها از جمله سازمانهای تأثیرگذار بر اقتصاد کشورها و اقتصاد جهانی به شمار میرود؟
5-
کدام گزینه در برگیرندهی پاسخ پرسشهای زیر است؟
الف) «محدود بودن بازارهای داخلی» مربوط به فواید تجارت بینالملل برای چه گروهی است؟
ب) تولید «ماهوارهی امید» نشان از ....... در کشور ما دارد.
ج) «مانعتراشی در مقابل مبادلات بیمهای» از انواع تحریمهای ....... است.
د) کدامیک در رابطه با سازمان کنفرانس اسلامی نادرست است؟