پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات

شرکت در آزمون آنلاین اقتصاد دهم - درس هفتم: تجارت بین‌الملل | آزمون شماره 26316

1-

الف) تجارت بین‌الملل … کشورها را … و تخصص و تقسیم کار موجب می‌شود که از منابع تولیدی کشورها … به عمل آید و در نتیجه، حجم تولیدات در جهان …  ب) کدام گزینه در ارتباط با مفهوم سیاست تجاری نادرست است؟

2-

کشور انگلستان در چه سالی قانونی را در مجلس خود تصویب کرد که براساس آن واردات هر نوع پوشاک با ابریشم ایرانی یا هندی یا چینی را به کشور ممنوع اعلام می‌کرد؟

3-

کدامیک از موارد زیر درست است؟
الف) تفاوت شغل «بازاریاب» و «بازرگان» این است که فقط «بازرگان» به خرید محصول در مراکز تولید و فروش آن در مناطق مصرف بینالمللی میپردازد و این وظیفهی «بازاریاب» نیست.
ب) «فراهم کردن امکان تأمین کلیهی نیازها در داخل»، «متنوع کردن کالاهای وارداتی» و «متنوع کردن کالاهای صادراتی» از راههای نزدیک شدن کشور به استقلال اقتصادی است.
پ) پس از جنگ جهانی دوم ضرورت داشت که مقررات و قوانینی جهانی وضع شود و همچنین نهادهایی برای نظارت بر امور اقتصادی و مالی مانند O‏T‏W‏ و N‏A‏E‏S‏A‏ و F‏M‏I‏ تأسیس شوند.
ت) اصل ۹‏۲‏ قانون اساسی در رابطه با تأمین اجتماعی و اصلهای ۱‏۵‏ تا ۵‏۵‏ در رابطه با امور مالی و دولت است و اصل ۸‏۴‏ به عدالت منطقهای و استانی اشاره دارد.

4-

عبارات کدام گزینه مبین پاسخ صحیح پرسشهای زیر است؟
الف) آن کالاهایی که میتوانند وسیلهای برای بهانهجویی و سلطهی دشمن یا رقیب و ضعف و وابستگی کشور شوند در اصطلاح اقتصادی چه نام دارند و نمونههایی از آن کدام است؟
ب) مهمترین سازمانهای تأثیرگذار بر اقتصاد کشورها و اقتصاد جهانی عبارتاند از: «.......» یا F‏.M‏.I‏ و «.......» یا O‏.T‏.W‏
ج) مطلب زیر به کدام موضوع اشاره دارد؟
«هر کشوری در پی جذب سرمایهگذاریهای خارجی برای کشور خود است، تا بدینترتیب نه تنها پساندازهای داخلی خود بلکه پساندازهای کشورهای دیگر را نیز در جهت رشد و افزایش کارخانهها و بخشهای تولیدی داخل به کار گیرند.»
د) متخصّصان اقتصاد تحریم با مطالعهی بیش از ۰‏۴‏۱‏ نمونهی تحریم اقتصادی در یکصد سال گذشته، معتقدند به طور متوسط پس از «.......» کفهی «هزینه - فایندهی» تحریم به سمت «.......» چرخیده است.

5-

هریک از موارد زیر، بهترتیب مربوط به کدامیک از نظامهای اقتصادی است؟
الف) کارگران تنها طبقهای هستند که حق دارند سازوکارهای حاکم بر میدان اقتصاد را به اختیار و آگاهی خودشان تعیین کنند.
ب) تصاحب بیشتر ابزارها و روشهای تولید، هیچ مرزی جز رقابتها و قیمتهایی که در بازار و تعیین میشود، ندارد.
ج) بر مالکیت اشتراکی تأکید دارد و بر این باور است که سرآغاز همه ظلمها مالکیت خصوصی است و دولتها موظف هستند از اقشار ضعیف حمایت کنند.

جست و جو
پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات