پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات

شرکت در آزمون آنلاین اقتصاد دهم - درس دهم: مقاوم‌سازی اقتصاد | آزمون شماره 16340

1-

بهترتیب هریک از موارد زیر، مربوط به کدام بخش از تاریخ معاصر ایران است؟
«عهدنامههای ننگین و مبالغ جریمههای گزاف آنها - اعطای امتیازها به شرکتها و کشورهای استعماری - تکیهی اقتصادی ایران به بیرون از مرزها و قدرتهای بزرگ - برچیده شدن بساط حاکمان وابسته به بیگانه - حاکم شدن ملت ایران بر سرنوشت خود - نوسازی ایران با صنایع مونتاژ - پدید آمدن نظام نوین در مالیاتگیری و بودجهبندی کشور»

2-

بهترتیب، هر کدام از ویژگیهای زیر، مربوط به کدامیک از دورههای ایران است؟
الف) حاکمان وقت از موقعیت جهان و وظایف خطیر تاریخی خود تصور درستی نداشتند و به همین دلیل نتوانستند با انتخاب روش درست و بهرهبرداری از اوضاع خاص آن زمان، جریان پیشرفت و نوسازی را آغاز کنند.
ب) در این دوران دولت نظامی نوینی را در بودجهبندی کشور ایجاد کرد.
ج) در این دوران اقداماتی مانند سیاستهای رکودی و انقباضی، نبودن برنامهریزی و قانونگذاری اقتصادی و اعطای امتیازها به شرکتها و کشورهای استعماری، آسیبهای توانفرسایی بر اقتصاد ایران وارد کرد.

3-

با توجه به نقش دولت در توسعه ایران از سال‌های قبل از 1300 هجری شمسی تاکنون، کدام گزینه می‌تواند پاسخ مناسب برای سؤالات زیر باشد؟ الف) کدام گزینه در مورد ایران قبل از سال 1300 هجری شمسی درست نیست؟ ب) به‌ترتیب ویژگی عمده دولت‌های قاجاریه و پهلوی کدام است؟ ج) کدام گزینه بیانگر ویژگی‌های دولت در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیست؟

4-

کدام عبارتها نادرست است؟
الف) مردم موظف هستند ثروتهای به دست آمده از راههای نامشروع یکدیگر را در صورت مشخص بودن صاحب آنها به وی رد کنند و یا به بیت المال بدهند.
ب) سیاستهای رکودی و انقباضی، نبود برنامهریزی، تأسیس بانکهای انگلیسی و روسی، اعطای امتیازات به کالاهای خارجی، باعث صدمات جدی در دوران قاجار شد.
ج) در مراحل اولیهی انقلاب صنعتی در اروپا که همراه با پیشرفت سریع اروپاییان بود، ایران به دلیل وضعیت خاص سیاسی - اجتماعی خود از توسعه و تحول باز ماند.
د) دولتهای اروپایی با تجهیز ناوگان خود به رقابت شدید نظامی و تجاری با کشورهای آسیایی همچون ایران، در زمان صفویه، پرداختند.

5-

هریک از موارد زیر، مربوط به کدام دورهٔ تاریخی اقتصاد ایران میباشد؟
- علاوه بر یکپارچگی سیاسی، اقتصاد یکپارچه و مستقلی شکل گرفت که با سایر لایههای دینی، اجتماعی و فرهنگی کشور هماهنگی داشت.
- در این دوره ایران فرصت طلایی خود را برای جبران کاستیها از دست داد.
- حاکمان وقت در این دوره از موقعیت جهان و وظایف خطیر تاریخی خود تصور درستی نداشتند.
- در این دوران، دولت حضوری گسترده در عرصهٔ اقتصاد کشور داشت.

جست و جو
پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات