پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات

شرکت در آزمون آنلاین اقتصاد دهم - درس هفتم: تجارت بین‌الملل | آزمون شماره 19122

1-

دو کشور فرضی $A$ و $B$ را در نظر بگیرید. هر دو کشور به یک اندازه از نیروی کار، سرمایه و دانش فنی برخوردارند و رایانه و گندم در هر دو کشور با قیمت‌های یکسان تولید می‌شود. هر دو کشور توانایی تولید رایانه و گندم را دارند. هم‌چنین هر کشور ۵۰۰ واحد منبع برای تولید دارد. کشور $B$ برای تولید هر دستگاه رایانه ۲ واحد از منابع خود را مصرف می‏کند و برای تولید هر تن گندم نیازمند ۱۰ واحد از منابع است. در طرف مقابل کشور $A$ برای تولید هر دستگاه رایانه ۸ واحد از منابع کشورش را باید مصرف کند ولی تولید هر تن گندم در این کشور نیازمند استفاده از ۲ واحد از منابع است. حال فرض کنید هر کشور نیمی از منابع خود را صرف تولید هر کدام از این محصولات کند. در این صورت کدام گزینه صحیح است؟

2-

کشورها جهت دستیابی به استقلال اقتصادی، اهمیت ویژهای برای رعایت «اصل مزیت نسبی» قائل هستند. کدام گزینه تعریف درستی را از این مزیت بیان نموده است؟

3-

کدام گزینه تماماً درست نمیباشد؟

4-

کدام گزینه، پاسخ درست پرسشهای زیر است؟
الف- این واقعیت که «بسیاری از منابع ثروت و موفقیت کشورهای پیشرفته، ناشی از مزیتهایی است که تا چند قرن پیش فاقد آنها بودهاند و اکنون دارای آن هستند» بیانگر چیست؟
ب- «اصل مزیت نسبی» موجبات چه پیامدهایی را فراهم میآورد؟

5-

کدام عبارتها درست هستند؟
الف) در زمان جنگ و رکود، دولتها معمولاً نقش پررنگتری در اقتصاد ایفا میکنند.
ب) هر چقدر توزیع درآمد در کشوری نسبت به کشور دیگر ناعادلانهتر باشد، نرخ فقر کمتر است.
ج) رفاه اجتماعی با کاهش فقر از طرق مختلف و کاهش نابرابریها در همهی سطوح حاصل میشود.
د) در زمینهی ایجاد اشتغال، پیشگیری بهتر از درمان است، به همین منظور دولت با ایجاد مراکز شغلیابی، کاهش هزینههای جستوجوی کار این مورد را حاصل میکند.

جست و جو
پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات