شرکت در آزمون آنلاین
فارسی 3
-
درس 13: خوان هشتم
| آزمون شماره 139
1- در ابیات کدام گزینه به ترتیب، «فعل مجهول، بدل، مضارع التزامی و همآوا» آمده است؟ الف) خاک درت به چشم من، از گریه خون خورم تا خود جزای چشم من آن توتیا چکدب) تو را صبا و مرا آب دیده شد غمّاز وگر نه عاشق و معشوق رازدارانندج) ندانم تا ثنایت گفته آید وگر آيد تو را پذرفته آیدد) مفلسم لیکن همه زان من است نقش اشیا جملگی زان من است
2- مفهوم چند بیت در برابر آن درست است؟ الف) ز سیر گلشن دل پا مکش که داغ تمنّا در انتظار به چندین امید چشم به راهست «طلب یار»ب) عشق داغی است که تا مرگ نیاید نرود هر که بر چهره از این داغ نشانی دارد «بقای عشق در تمام تاریخ»ج) سعدی به دام عشق تو در پای بند ماند قیدی نکردهای که میّسر شود گریز «جبر و جذبة عشق»د) وجود عشق، عاشق را وجود اندر عدم سازد حقیقت نیست آن عشقی که بر هستی رقم سازد «حیاتبخشی عشق»ﻫ) رو نیست شو از هستی خود همچون ما کز هستی تو هیچ دری نگشاید «توصیه به ترک خود»و) ماه تابان کیست تا گیرد از آن رخسار نور؟ نیست هر ناشستهرویی در خور اکرام دوست «عظمت یار»
3-
کدام گزینه درباره بیت زیر نادرست است؟
«گویم چرا نشانه تیر زمانه کرد / چرخ بلند جاهل بیدادگر مرا»
4-
مفهوم مقابل بیت زیر از همۀ ابیات قابل دریافت است به جز ...... .
" هرکه دور از میهن خود در دیار غربت است / از برایش سرمه چشم است دیدار وطن "
5-
در عبارت چند «وابستهٔ پیشین» و چند «ترکیب وصفی» وجود دارد؟
«داشتم میگفتم، آن شب نیز، سورت سرمای دی بیدادها میکرد. و چه سرمایی! سوز وحشتناک. مرد نقال آن صدایش گرم، آن سکوتش ساکت و گیرا»