پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات

شرکت در آزمون آنلاین علوم و فنون ادبی 3 - درس 1: تاریخ ادبیات قرن‌های دوازدهم و سیزدهم (دوره‌ی بازگشت و بیداری) | آزمون شماره 2873

1-

کدام نوع ادبیات گویای اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی روزگار پس از مشروطه است؟

2-

با توجه به توضیحات زیر، در کدام گزینه به ترتیب به معرفی (دهخدا، عارف قزوینی، ایرج میرزا، قائم مقام فراهانی، بهار، ادیبالممالک فراهانی) پرداخته شده است؟
الف) علاوه بر تحقیق و تدریس در دانشگاه در حوزهی سیاست و روزنامهنویسی نیز فعالیت داشت. او در سبک خراسانی با زبانی حماسی شعر میسرود.
ب) او با تغییر سبک نگارش، تکلف در نثر را از بین برد و مسائل عصر را با کاربرد زبان و اصطلاحات رایج و آمیخته به شعر و ضربالمثلهای لطیف به سبک گلستان سعدی نوشت.
ج) شاعر وطنی و از موسیقیدانان بزرگ عهد مشروطیت بود. عرصهی هنری وی تصنیفها و ترانههای میهنی بود که در آزادیخواهی نقش بسیار مؤثری داشت.
د) سردبیری روزنامهی مجلس را برعهده داشت و دیوان او شامل قصاید، ترجیعبندها و مسمطهایی است که بسیاری از حوادث و اوضاع آن روزگار را بیان میکند.
هـ) از شعرهای غربی، ترجمههایی منظوم پدید آورده است که در نوع خود ابتکاری محسوب میشود. در طنز و هجو هزل چیرهدست بود.
و) از پیشگامان نثر جدید فارسی است، شعر هم میسرود. او در رواج نثر ساده و عامیانه، نقش مؤثری داشت.

3-

در عصر بیداری به دلیل تمرکز عمدۀ فعالیت‌های سیاسی و مطبوعاتی در تهران، شعر و ادب هم در پایتخت جلوۀ بیشتری داشت؛ حتی روزنامۀ نسیم شمال را که سید اشرف‌الدین در .... منتشر می‌کرد، مردم تهران بیشتر می‌خواندند. بعد از تهران، .... از بازار سیاسی و مطبوعاتی پُررونقی برخوردار بود. 

4-

مفهوم «وطن» در کدام گزینه مربوط به دورهی بیداری است؟

5-

نام نویسنده مقابل کدام کتابنادرست است؟

جست و جو
پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات