شرکت در آزمون آنلاین فیزیک 2 (رشته ریاضی) - فصل سوم : مغناطیس | آزمون شماره 468
1- دو آهنربا در شکل زیر مشابه هستند. میدان مغناطیسی در نقطۀ A کدام گزینه میتواند باشد؟
2- مطابق شکل زیر، حلقۀ لوزی ABCD، حامل جریان I درون میدان مغناطیسی یکنواخت B قرار گرفته است. نیروی خالص وارد بر لوزی برابر کدام گزینه است؟
3- هرگاه از یک سیملولۀ شامل یک ردیف سیم روکشدار با حلقههای به هم چسبیده جریان I بگذرد، میدان مغناطیسی درون سیملوله برابر B میشود. سیملوله را باز کرده و مجدداً سیملولهای شامل یک ردیف حلقههای به هم چسبیده به طوری که مساحت سطح حلقهها نصف حالت قبل باشد، درست میکنیم و از آن جریان I را میگذرانیم. میدان مغناطیسی درون سیملوله چند B میشود؟
4- چه تعداد از عبارتهای زیر درست است؟ الف) اتمهای مواد پارامغناطیسی و دیامغناطیسی به طور ذاتی خاصیت مغناطیسی ندارند. ب) در حضور میدان مغناطیسی قوی، مواد پارامغناطیس به مقدار مختصری خاصیت آهنربایی پیدا میکند. ج) میدان مغناطیسی خارجی میتواند، سبب القای دوقطبیهای مغناطیسی یک مادة دیامغناطیس شود و میدانی در خلاف سوی میدان خارجی تولید کند. د) در حضور میدان خارجی، مرز حوزههای مادة فرومغناطیس نرم به سرعت تغییر میکنند و با حذف میدان خارجی، حوزههای مغناطیسی به سرعت به شکل اولیة خود بازمیگردند.
5-
ذرهای به جرم $۱۰۰mg$ با سرعت ${۱۰}^۳{\frac{m}{s}}$ به طور عمود وارد یک میدان مغناطیسی یکنواخت $۴۰G$ میشود. اگر بار ذره $۲۵\mu c$ باشد شتاب و تندی ذره پس از $۲s$ در $SI$ به ترتیب از راست به چپ کدام است؟ (از نیروی گرانش صرف نظر شود)