پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات

شرکت در آزمون آنلاین علوم و فنون ادبی 3 - درس 1: تاریخ ادبیات قرن‌های دوازدهم و سیزدهم (دوره‌ی بازگشت و بیداری) | آزمون شماره 3546

1-

در کدام گزینه به ترتیب به نام پدیدآورنده و مترجم «سرگذشت حاجی بابای اصفهانی» اشاره شده است؟

2-

عبارت زیر معرّف کدام شخصیّت ادبی است؟
«قبل از وی سبک نویسندگان فارسی با تکلّف و تصنّع همراه بود. او با تغییر سبک نگارش، تکلّف را در نثر از بین برد و مسائل عصر را با کاربرد زبان و اصطلاحات رایج و آمیخته به شعر و ضربالمثلهای لطیف، به سبک گلستان سعدی نوشت و موجب اقبال عامّه به نثر گردید. عبارات کوتاه او نیز گاه موزون و مسجّعاند.»

3-

بیت زیر در ستایش چه کسی است و سروده کیست؟

«فخر دو جهان خواجه فرخ رخ اسعد / مولای زمان مهتر صاحبدل امجد»

4-

ویژگی‌ زبانی متن زیر از علی‌اکبر دهخدا در کدام گزینه ذکر شده است؟

«ننه، هان! این زمین روی چیه؟ روی شاخ گاو، گاو روی چیه؟ روی ماهی، ماهی روی چیه؟ روی آب، آب روی چیه؟ وای وای! الهی روده‌ات ببره، چقدر حرف می‌زنی؟! حوصلم سر رفت! آفتابه‌ لگن شش دست، شام و ناهار هیچی!»

5-

با توجه به توضیحات زیر، در کدام گزینه به ترتیب به معرفی (دهخدا، عارف قزوینی، ایرج میرزا، قائم مقام فراهانی، بهار، ادیبالممالک فراهانی) پرداخته شده است؟
الف) علاوه بر تحقیق و تدریس در دانشگاه در حوزهی سیاست و روزنامهنویسی نیز فعالیت داشت. او در سبک خراسانی با زبانی حماسی شعر میسرود.
ب) او با تغییر سبک نگارش، تکلف در نثر را از بین برد و مسائل عصر را با کاربرد زبان و اصطلاحات رایج و آمیخته به شعر و ضربالمثلهای لطیف به سبک گلستان سعدی نوشت.
ج) شاعر وطنی و از موسیقیدانان بزرگ عهد مشروطیت بود. عرصهی هنری وی تصنیفها و ترانههای میهنی بود که در آزادیخواهی نقش بسیار مؤثری داشت.
د) سردبیری روزنامهی مجلس را برعهده داشت و دیوان او شامل قصاید، ترجیعبندها و مسمطهایی است که بسیاری از حوادث و اوضاع آن روزگار را بیان میکند.
هـ) از شعرهای غربی، ترجمههایی منظوم پدید آورده است که در نوع خود ابتکاری محسوب میشود. در طنز و هجو هزل چیرهدست بود.
و) از پیشگامان نثر جدید فارسی است، شعر هم میسرود. او در رواج نثر ساده و عامیانه، نقش مؤثری داشت.

جست و جو
پایه تحصیلی
رشته تحصیلی
درس
سرفصل
نوع فایل
نوع سوالات