شرکت در آزمون آنلاین علوم و فنون ادبی 3 - درس 10: سبکشناسی دورۀ معاصر و انقلاب اسلامی | آزمون شماره 3602
1-
2-
در منظومة زیر همة ویژگیهای سبک شعر دورة انقلاب بهجز … مشهود است.
«شب ما چه باشکوه است / وقتی که گلولهها / آن را خالکوبی میکنند / و دل ما را / دل مضطرب ما را / در دو سوی شب / بانگ اللهاکبر / به هم وصل میکند / شب ما چه باشکوه است / وقتی که تاریکی / شهر را متحّد میکند / شب ما چه باشکوه است / وقتی که دستی ناشناس / دری را / بر رهگذری مبارز / میگشاید و / شوق و تپش، در دالان / بازوی هم را میفشرند.»
3-
در متن زیر همه ویژگیها بهجز … یافت میشود.
«مقصد ما فتح سرزمین نبود، مقصد ما جلب رضای خدا بود؛ و در این مقصد، شکست، بیمعناست. تکلیف، حرکت و مبارزه برای حاکمیت دین خداست. مهم این است که نفس این مبارزه پیروزی است نه به مقصد رسیدن یا نرسیدن. ظاهر جنگ دو چهره بیشتر ندارد؛ چهره اول پیشروی و پیروزی، چهره دوم، عقبنشینی و شکست. امّا محتوا و روح جنگ، همواره در یک چهره خلاصه میشود و آن پیروزی مظلوم و عدالتخواه و شکست و خذلان طرف ظالم و متجاوز.»
4-
در متن شعری زیر همة ویژگیهای شعر معاصر بهجز … مشهود است.
«چراغی به دستم، چراغی در برابرم / من به جنگ سیاهی میروم. / گهوارههای خستگی / از کشاکش رفت و آمدها / باز ایستادهاند / و خورشیدی از اعماق / کهکشانهای خاکسترشده را روشن میکند. / شادی تو بیرحم است و بزرگوار / نفست در دستهای خالی من ترانه و سبزی است / من برمیخیزم / چراغی در دست / چراغی در دلم / زنگار روحم را صیقل میزنم / آینهای برابر آینهات میگذارم / تا از تو / ابدیتی سازم»
5-
«تناسب وزن با لحن»، «سادگی جملات» و «تغییر در تساوی طولی مصراعها» بهترتیب در کدام سطح از ویژگیهای سبکی شعر معاصر بررسی میشوند؟