شرکت در آزمون آنلاین اقتصاد دهم - درس سوم: اصول انتخاب درست | آزمون شماره 29173
1-
خياطي ميتواند در يك ساعت يك شلوار يا دو عدد پيراهن بدوزد. اگر خياط تصميم بگيرد كه شلوار بدوزد، هزينة فرصت او كدام گزينه خواهد بود؟
2-
کدام گزینه در رابطه با مفهوم، معنا و تعریف اصطلاحات اقتصادی نادرست است؟
الف) راهنمایی انسان برای انتخاب بهترین روش جهت استفاده از منابع و امکانات خویش هدف علم اقتصاد است.
ب) قانون حیات انسانی این است که هر انتخابی مستلزم از دست دادن انتخاب یا انتخابهای دیگر است.
ج) پیگیری هر نیازی و یا زیادهروی در رفع هر نیازی موجب توقف یا انحطاط انسان میشود.
د) هزینه فرصت در محاسبات «هزینه - فایده» لحاظ نمیشود.
3-
برای تأمین مالی آموزش «یک پزشک» باید سالیانه از آموزش «سه پرستار» خودداری نمود. در این صورت:
4-
در یک جامعهی فرضی، چنانچه کشاورزان یک کیلوگرم پنبهی تولیدی خود را به ارزش ۰۰۵۶ ریال به کارگاههای ریسندگی بفروشند، کارگاههای ریسندگی نیز این مقدار پنبه را به مقداری نخ تبدیل کرده و به ارزش ۰۰۵۷ ریال به کارگاههای پارچهبافی بفروشند و در کارگاههای پارچهبافی، نخ به پارچه تبدیل شده و به مبلغ ریال به کارگاههای تولید پوشاک فروخته شود و در این کارگاهها پارچه به پوشاک تبدیل شده و به مبلغ ریال به دست مصرفکنندگان میرسد. با توجه به این داده و ستادهها:
الف) ارزش افزوده مرحلهی دوم و چهارم، کدام است؟
ب) بهجز این روش چه روشهای دیگری برای محاسبهی تولیدات کلی وجود دارد و عناوین آن کدام است؟
ج) در کادم روش محاسبهی «تولیدات کلی» نگران اندازهگیری «تولیدات واسطهای و مواد اولیه» نیستیم چرا که ارزش پولی همهی آنها در محاسبهی کالاها و خدمات نهایی خودبهخود اندازهگیری شده است. در ضمن روشی که در آن با جمع زدن همهی اجزای سهیم در روند تولید، عایدی همهی بازگیران و فعالان اقتصادی داخلی یا ملّی، «تولید کل» محاسبه شود، چه نام دارد؟
د) اقتصاددانان چه روشی را جهت اجتناب از اشتباه در محاسبهی تولید کل ارائه میکنند؟
5-
کدام گزینه به ترتیب، درست (ص) یا نادرست (غ) بودن عبارتهای زیر را به درستی نشان میدهد؟
الف) اینکه گاهی دورهی آموزشی بیکیفیتی را صرفاً به خاطر هزینهکردن تا انتها ادامه میدهیم، در واقع به اصل هزینهی هدررفته بیتوجه هستیم.
ب) انسان همواره در حال مقایسه بین منافع و هزینههای گزینههای مدنظر خود است. البته این مقایسه به علت کم بودن اطلاعات او همیشه ناقص است.
ج) یکی از اصول تصمیمگیری صحیح این است که باید هزینههای اجتنابناپذیر (چه درست، چه غلط) و غیرقابل بازگشت را فراموش کرد و نادیده گرفت که هزینهی پنهان نام دارد.
د) یکی از معایب شرکتهای سهامی، هزینهی بالا راهاندازی آن است و یکی از مزایای مورد توجه آن، تخصصگرایی بیشتر و امکان جذب افراد توانمندتر است.
هـ) کارآفرینان تیزبین نوآور، شجاع، خوشبین، دارای بینش برای حل مسائل و استفاده از فرصتهای کمیاب، یادگیرنده و ... هستند و هر کارآفرینی که این ویژگیها را نداشته باشد، قطعاً در کارش شکست خواهد خورد.