شرکت در آزمون آنلاین شیمی 2 - ظرفیت گرمایی، گرمای ویژه و مسائل آنها | آزمون شماره 3482
1- کدام عبارت درست است؟
2- اگر به $50\,g$ از مایعی خالص، $2000\,J$ گرما دهیم، دمای آن $8^\circ \,C$ افزایش مییابد. به چند مول از آن باید $1500\,J$ گرما دهیم تا دمای آن $10^\circ \,C$ افزایش یابد؟ (جرم مولی مایع برابر با $80\,\frac{g}{{mol}}$ است.)
3- ظرفیت گرمایی 40 گرم طلا، 60 گرم آهن، 20 گرم نقره و 10 گرم آلومینیم به ترتیب برابر با \[{5_/}12\]، \[{2_/}7\]، \[{4_/}62\] و 9 \[J.{C^{ - 1}}\] است. هرگاه به 120 گرم از آنها \[4500\,J\] گرما داده شود، مقایسه تغییر دمای آنها کدام است؟
4- کدام موارد از مطالب زیر درست هستند؟ الف) از دیدگاه شیمیایی، در ساختار مولکولهای چربی پیوندهای دوگانه بیشتری وجود داشته و واکنشپذیری بیشتری نیز دارد. ب) دما کمیتی است که میانگین تندی و میانگین انرژی جنبشی ذرههای سازنده یک نمونه ماده را نشان میدهد. ج) انرژی گرمایی یک نمونه ماده، کمیتی است که هم به دما و هم به مقدار مولهای ماده بستگی دارد. د) ارزش دمایی \[1^\circ C\] برابر K1 میباشد و در فرایندهایی که دما تغییر میکند \[(\Delta \theta = \Delta T)\] خواهد بود. هـ) مجموع انرژی جنبشی مولکولهای آب در دو ظرف محتوی آب با جرم متفاوت و دمای یکسان، با هم برابر است.
5- با در نظر گرفتن مفهوم «ظرفیت گرمایی ویژه»، بیان کنید کدام عبارتهای زیر درست خواهند بود؟ الف) تغییر در حالت فیزیکی یک ماده، موجب تغییر در مقدار ظرفیت گرمایی ویژۀ آن خواهد بود. ب) در دمای اتاق و فشار $(1\,atm)$ ظرفیت گرمایی ویژۀ تمامی فلزات کمتر از ذرات گازی شکل است. ج) بیشتر بودن ظرفیت گرمایی ویژۀ یک ماده، به مفهوم بالاتر بودن ظرفیت گرمایی مولی آن نمیباشد. د) مقدار عددی ظرفیت گرمایی ویژه برای یک ماده با دو یکای متفاوت $\frac{J}{{g^\circ \,C}}$ و $\frac{J}{{g\,K}}$ متفاوت از هم میباشد.